12/11/2024 | Press release | Distributed by Public on 12/12/2024 05:38
La periodista Núria Ferré i la directora de l'IDEAI-UPC Karina Gibert presenten la sèrie de pòdcasts 'Quanta, quanta IA!'
Betevé i la UPC posen en marxa la sèrie de videopòdcasts 'Quanta, quanta IA!', presentats per la periodista Núria Ferré i la investigadora i directora de l'Intelligent Data Science and Artificial Intelligence Research Center (IDEAI) de la UPC, Karina Gibert. En 8 episodis, diferents docents i experts en intel·ligència artificial de la UPC explicaran, a través d'exemples de la vida quotidiana, què hem de saber sobre la IA, com ens afecta i com ens hi hem de relacionar. Els dos primers capítols, 'Quanta, quanta IA!' i 'Parla la IA?', ja s'emeten aquest mes de desembre al web de betevé i al canal de YouTube de la UPC.
11/12/2024
Com està transformant la intel·ligència artificial (IA) el nostre entorn laboral, l'educació o la salut? Com ens relacionem amb la IA en el nostre dia a dia? Com pot generar veu i imatges? Com ens pot ajudar en la presa de grans decisions? Són qüestions que responen els experts i les expertes de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC) que participen en la sèrie de videopòdcasts 'Quanta, quanta IA', una coproducció de betevé i la UPC, que s'emet des d'aquest mes de desembre al web de betevé i al canal de YouTube de la UPC.
Presentat per la periodista Núria Ferré i la investigadora Karina Gibert, especialista en IA i estadística computacional, directora de l'IDEAI-UPC i degana del Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEINF), el videopòdcast 'Quanta, quanta IA!' convida al llarg de vuit episodis amb docents i experts en intel·ligència artificial de la UPC, que són capdavanters en projectes de recerca relacionats amb la IA, a explicar què cal saber sobre aquesta tecnologia disruptiva que avança a gran velocitat. I ho fan a través de la divulgació científica, amb exemples de la vida quotidiana.
En el primer capítol, 'Quanta, quanta IA!', les presentadores fan una introducció a la sèrie i a la tecnologia d'intel·ligència artificial. El segon capítol, titulat 'Parla la IA?', aborda com hem passat en poc temps de veus robòtiques i planes a veus que imiten l'entonació, la modulació i aviat també les emocions dels éssers humans. I és que la recerca en el processament de veu avança ràpidament. Els convidats per explicar-ho són el professor i investigador Javier Hernando, director del Centre de Recerca del Llenguatge i la Parla (TALP) i de recerca en tecnologies de la veu del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), que és un dels pioners en la recerca en matèria de veu i IA, i Belén Alastruey, graduada en Matemàtiques per la UPC i màster en Tecnologies Avançades de la Telecomunicació a la mateixa universitat, que ha treballat a Apple, Amazon i Meta, i Premi DonaTIC 2022.